Miért?

Mert a tudományt a kérdések viszik előre

Bevezető

2008.03.15 22:20:50, j_attila

Nagyon sok olyan kérdés merül fel az emberben, amire sajnos nem kap választ, és nem néz utána alaposan, mert sok keresgélést, kutatómunkát jelentene. Pedig sokszor nagyon egyszerű, meglepő vagy érdekes a válasz.

Ezen a honlapon ilyen jellegű - elsősorban természettudományi témájú - kérdésekre gyűjtöm a választ. Nagyon fontosnak tartom, hogy tudományosan hiteles legyen. Ha esetleg előfordul valamelyikben bármilyen hiba, akkor kérem, jelezzétek a hozzászólások résznél, és adjatok meg egy hiteles forrást, amivel alátámasztjátok a javaslatot. Természetesen más elbírálás alá esik egy bulvár lap cikke, mint egy nemzetközileg elismert szakfolyóirat cikke. A másik fontos szempont, hogy mindenki számára érthető legyen legalább az egyszerű válasz része. A honlap Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 2.5 licensz alatt áll.

Az egyetemen rengeteg érdekes kérdésre kapok folyamatosan választ, ezeket mindig leírtam, leírom és ezekkel bővítem a listát. Körülbelül fél éve gondoltam rá, hogy kéne készíteni egy ilyen gyűjteményt interneten, hogy akit érdekel, megtalálhassa. Minden ötletet, javaslatot szívesen veszek.

Téma:
Címke:
Hozzászólás • Megosztás: Facebook Twitter Oszd meg a Google+-on! Share/Bookmark

Még senki sem hozzá ehhez a bejegyzéshez. Legyél te az első! ;-)

A hozzászóláshoz lépj be, ha rendelkezel felhasználói névvel.