Miért?

Mert a tudományt a kérdések viszik előre

Játékajánló: Cell Craft

2010.10.17 23:51:03, j_attila

Kíváncsi vagy milyen lehet irányítani egy sejtet, akkor próbáld ki!

A Cell Craft egy flash alapú sejtbiológia témájú stratégiai játék. A sejtünk környezetéből kell felvennünk különböző anyagokat, hogy ezekből építsük fel a sejtünk életéhez és védelméhez szükséges újabb anyagokat. A játék célja, hogy életben maradjunk. Játszva megérhetjük a sejtjeink leegyszerűsített de szakszerű működését. Jó játékot!

Videó a játékról: http://www.youtube.com/watch?v=rTz-1T9sntYA játék első felében egyesével, példával illusztrálva megismerhetjük sejtünk működését. Folyamatosan egyre több dolgot tehetünk meg a sejtünkkel. A mozgástól kezdve a fehérjék készítésén keresztül eljutunk a bonyolultabb feladatok megoldásáig, mint például a vírus támadások leküzdéséig. Közben különböző anyagokat (glükóz, aminosavak, nukleinsavak) kell felvennünk a környezetünkből, hogy ezekből összetettebb anyagokat hozzunk létre (pl.: zsírsavak, fehérjék). Később a különböző anyagokat már nem kell feltétlenül összevadásznunk, mert ha van elég fény, akkor a zöldszíntestünk [kloroplasztisz] segítségével magunknak készíthetjük el a glükózt, de a vírus támadásokkor megkapjuk a vírus lebontott anyagait (aminosavakat és nukleinsavakat) is. A játék további részében különböző érdekes kihívásokkal kell megküzdenünk a visszatérő vírus támadásokon felül is.
Háttér történet: A kacsacsőrű emlősök bolygóját meteorit becsapódás fenyegeti, ami elpusztítja a bolygójukat. Erre az ott élő tudósok előállítanak egy sejtet, majd bele ültetik a DNS-süket és elküldik egy másik bolygóra a sejtet, hogy fennmaradjon a fajuk. (Ezt a sejtet irányítjuk mi a játék során.)

Forrás: http://www.cellcraftgame.com

Téma:
Címke:
Hozzászólás • Megosztás: Facebook Twitter Oszd meg a Google+-on! Share/Bookmark

2010.11.10 21:22:44, j_attila
Részletesebb leírás

Írtam egy hosszabb, részletesebb leírást a játékhoz.

A hozzászóláshoz lépj be, ha rendelkezel felhasználói névvel.