Miért?

Mert a tudományt a kérdések viszik előre

Fogyókúra címke

Miért gyorsabb és jelentősebb a fogyás a fogyókúra kezdetén, mint később?

2010.09.19 22:48:58, j_attila

Mert a fogyókúra elején a szervezetben lévő cukor [glikogén] raktárak ürülnek ki először, amit jelentős vízveszteség követ, ennek a tömege eredményezi a gyors fogyást. Ezután következik a zsír lebontása, amely lassú folyamat. (Szakemberek szerint hetente fél kilogramm fogyás az optimális.) A fogyás lassulása szükségszerűen mindig bekövetkező élettani jelenség, nem jelenti azt, hogy a fogyókúra hatástalan.

Tovább a részletes válaszhoz, a megjegyzésekhez és az érdekességekhez

Egészséges táplálkozás a gyakorlatban, avagy mit együnk

2016.11.01 17:08:50, j_attila

Manapság folyamatosan jelennek meg és válnak divattá új diéták az interneten, néha elég hajmeresztő ötletekkel. Ha az ember nem ért eléggé a témához, akkor különösen fontos, hogy hiteles, megbízható forrásból szerezze az információit. Sokan nem tudják vagy elfelejtik, hogy létezik szakemberek által összeállított, tudományos eredményeket felhasználó hivatalos ajánlás is. Idén a legutóbbi, 1987-es ajánlást aktualizálták. A következőkben ezt az ajánlást idézem, amelyet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége állított össze a Magyar Tudományos Akadémia Élelmiszertudományi Tudományos Bizottsága ajánlásával.



Tovább