Miért?

Mert a tudományt a kérdések viszik előre

Hírek

Ajánló

2010.09.20 16:32:11, j_attila

Ajánló néven új bejegyzés típust, rovatot hoztam létre. Ahol különböző érdekességeket szeretnék majd összegyűjteni, ajánlani.
Kisebb fejlesztések is történtek. Mostantól kezdve már képeket is tudok mellékelni a kérdésekhez. Ha lesz időm, akkor a korábbi kérdésekhez is keresek képeket. Egyelőre csak a tűzijátékos kérdésnél van kép.
Ezenfelül festék kímélő nyomtatási nézete és egyedi ikonja is van a honlapnak. Egy facebook közösségi dobozt is elhelyeztem oldalt. Most már hozzászólások száma is megjelenik a bejegyzések alatt a listás nézetekben.
Ha bármi észrevételetek, javaslatotok van, akkor írjatok.

Teljes megújulás

2010.08.01 23:33:44, j_attila

Teljesen megújult a honlap és megkétszereződtek rajta a kérdések is. Korábban a honlapot egy WordPress blogmotor hajtotta, most teljesen átírtam az egész honlapot (a szerver oldali programozást is beleértve). Sajnos, a WordPress-t valami hiba miatt már nem tudtam használni és a frissítésekkel sem sikerült megoldani a problémát. Először a tagregisztráció nem működött, ezért nem lehetett hozzászólni a honlaphoz, majd az utóbbi időszakban már én sem tudtam bejelentkezni, új kérdéseket írni. Most az eddigi kérdéseket összegyűjtve, egyszerre olvashatjátok el. Még rengeteg kérdés van készenlétben. (Jelenleg körülbelül 20 oldal kérdés kezdemény.) Mostantól kezdve minden héten lesz új bejegyzés. Korábban nem terjedt el a híre ennek a honlapnak, ezért most nagy figyelmet fordítottam arra, hogy könnyen meg lehessen osztani. Mostantól az iwiw-en, facebook-on, twitter-en és még sok más helyen lehet megosztani a honlapot egy kattintással. Létrehoztam egy twitter oldalt és egy facebook rajongói honlapot is az oldalnak, amihez szintén lehet csatlakozni. A honlappal kapcsolatos hozzászólásokat ehhez a bejegyzéshez várom.

Bevezető

2008.03.15 22:20:50, j_attila

Nagyon sok olyan kérdés merül fel az emberben, amire sajnos nem kap választ, és nem néz utána alaposan, mert sok keresgélést, kutatómunkát jelentene. Pedig sokszor nagyon egyszerű, meglepő vagy érdekes a válasz.

Ezen a honlapon ilyen jellegű - elsősorban természettudományi témájú - kérdésekre gyűjtöm a választ. Nagyon fontosnak tartom, hogy tudományosan hiteles legyen. Ha esetleg előfordul valamelyikben bármilyen hiba, akkor kérem, jelezzétek a hozzászólások résznél, és adjatok meg egy hiteles forrást, amivel alátámasztjátok a javaslatot. Természetesen más elbírálás alá esik egy bulvár lap cikke, mint egy nemzetközileg elismert szakfolyóirat cikke. A másik fontos szempont, hogy mindenki számára érthető legyen legalább az egyszerű válasz része. A honlap Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 2.5 licensz alatt áll.

Az egyetemen rengeteg érdekes kérdésre kapok folyamatosan választ, ezeket mindig leírtam, leírom és ezekkel bővítem a listát. Körülbelül fél éve gondoltam rá, hogy kéne készíteni egy ilyen gyűjteményt interneten, hogy akit érdekel, megtalálhassa. Minden ötletet, javaslatot szívesen veszek.

<<   1   2